Havermoutkoekjes
Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes bak je gewoon zelf! Maak een simpel basiskoekje als tussendoortje, of pimp het recept met appel, rozijntjes, noten of stukjes chocolade. Verrassend lekker voor in de lunchtrommel of sporttas.

Havermout-rozijnkoekjes maken

Havermout-rozijnkoekjes maken

Ingrediënten

12 porties

2

jazz-appels

200 g

havermout

50 g

rozijnen

55 g

amandelschaafsel

50 g

ongezouten roomboter

¼ tl

zout

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Rasp de appels. Meng met de havermout, rozijnen, en ⅘ van het amandelschaafsel, de boter en het zout en kneed tot een samenhangend geheel.
  2. Rol met natte handen 12 balletjes en druk plat. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.