Herfstsoep
Herfstsoep

Herfstsoep

Herfst. De blaadjes kleuren, de dagen worden korter. En kouder. Wat is er nou beter dan samen opwarmen met een kom soep?

Herfst soep recepten

Pompoensoep

Pompoensoep

Ingrediënten

4 personen

1½ kg

flespompoen

2

middelgrote uien

2 tenen

knoflook

250 g

winterpeen

4 el

milde olijfolie

2

gedroogde laurierblaadjes

2 tl

gemalen komijn

1

groentebouillontablet

1 liter

kraanwater

2 tl

tabasco

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  1. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd de uien en knoflook grof en de winterpeen in plakken.
  2. Verhit de olie in een grote soeppan. Voeg de pompoen, ui, knoflook en winterpeen toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de laurierblaadjes en komijn toe en bak 1 min. mee. Voeg de bouillontablet en het water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 30 min. zachtjes koken.
  3. Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden of kommen en schep op elke portie een lepel crème fraîche.