Herfstrecepten
Herfstrecepten

Herfstrecepten

Zodra de blaadjes van de bomen vallen, krijgen we spontaan trek in knusse herfstgerechten. Met deze recepten zet je een heerlijke pompoensoep, paddenstoelenquiche of jachtschotel op tafel.

Herfstrecepten

Pompoenquiche maken: zo doe je dat

Pompoenquiche maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

200 g

koelverse bloemkoolroosjes

3 el

arachide olie

400 g

koelverse pompoenblokjes

200 g

gebroken sperziebonen

7 g

kerriepoeder

270 g

vers bladerdeeg

4

middelgrote eieren

150 g

AH Biologisch feta

250 ml

kookzuivel

50 g

pompoenpitten

1 tl

azijn

100 g

jonge bladsla met veldsla

Dit heb je nodig

  • hapjespan

  • quichevorm (Ø 26 cm)

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in parten. Halveer de bloemkoolroosjes en snijd grote exemplaren in vieren. Verhit ⅓ van de olie in de hapjespan en bak de rode ui, bloemkool, pompoen en sperziebonen met de kerriepoeder 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop in een grote kom de eieren los. Verkruimel de feta en voeg samen met de kookzuivel en groente toe aan de losgeklopte eieren en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het eimengsel over de quichevorm en bak de quiche in ca. 45 min. gaar in de oven. Dek eventueel af na 30 min. als de quiche te donker wordt.
  3. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. Laat afkoelen op een bord. Maak een dressing met de azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Neem de quiche uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster. Schep ondertussen de sla om met de vinaigrette en bestrooi met de pompoenpitten. Serveer de salade bij de quiche.