IJs maken
IJs maken

IJs maken

Heerlijk als dessert: zelfgemaakt ijs. Maak indruk met een luxe ijstaart of een bolletje sorbetijs. Wij smelten ervan!

IJs recepten

Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes

Koffie-ijs met espresso en mokkaboontjes

Ingrediënten

4 personen

375 ml

verse slagroom

250 ml

gecondenseerde volle melk

4

espressosticks

2 el

koffielikeur

4

hete espresso

1

mokkaboontjes

Dit heb je nodig

  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

  • ijsbolletjestang

  1. Doe de slagroom, gecondenseerde melk, espressopoeder en likeur in een kom en klop het mengsel met een handmixer in ca. 5 min. op de hoogste stand stijf. Schep het mengsel in de diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in 10-12 uur bevriezen.
  2. Schep met de ijsschep een bolletje ijs in een koffiekopje. Schenk in elk kopje een sterke espresso. Serveer direct met de mokkaboontjes eroverheen.