Italiaanse nagerechten
Italiaanse nagerechten

Italiaanse nagerechten

The best for last. Dat is zeker waar met Italiaanse toetjes. Wat dacht je van tiramisu, of een zomerse variant met aardbeien? Maak de lekkerste Italiaanse nagerechten van Allerhande.

Perzik-stracciatella panna cotta

Perzik-stracciatella panna cotta

Ingrediënten

4 personen

250 ml

verse slagroom

80 g

kristalsuiker

1

vanillestokje

3 blaadjes

gelatine

250 g

Griekse yoghurt (0% vet)

100 g

extra pure chocolade

2

perziken

Dit heb je nodig

  • timbaaltje (∅ 7 cm)

  1. Schenk de slagroom in een steelpan en voeg 50 g suiker toe. Breng tegen de kook aan. Snijd ondertussen het vanillestokje met een scherp mes in de lengte open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg samen met het vanillestokje toe aan de room. Houd 10 min. tegen de kook aan, verwijder het stokje en neem van het vuur.
  2. Week ondertussen de gelatine 5 min. in koud water, knijp uit en voeg toe aan de room. Roer totdat de gelatine is opgelost. Schep de yoghurt erdoor en laat 30 min. afkoelen. Hak ondertussen de chocolade in stukjes. Voeg de chocolade toe aan het afgekoelde en ingedikte room-yoghurtmengsel en schep voorzichtig om (roer niet te lang, want dan smelt de chocolade alsnog). Verdeel de stracciatellaroom over de timbaaltjes. Zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.
  3. Schil ondertussen de perziken en snijd het vruchtvlees in blokjes van een ½ cm. Breng 100 ml water met de rest van de suiker aan de kook, voeg de perzik toe en laat 3 min. zachtjes koken. Schenk door een zeef en laat afkoelen.
  4. Neem de timbaaltjes uit de koelkast en houd de onderkant van de timbaaltjes al draaiend 5 sec. onder de hete kraan. Maak eventueel de randen los met een mesje. Stort de panna cotta's op 4 borden. Verdeel de perzik erover.