Pasta bolognese
Pasta bolognese

Pasta bolognese

Zoek je de lekkerste recepten voor pasta bolognese? Deze recepten bieden jou de originele Italiaanse smaak van bolognesesaus. Heerlijk klassieke pasta!

Gezonde spaghetti bolognese

Gezonde spaghetti bolognese

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2

uien

2

dunne preien

300 g

winterpeen

4 stengels

bleekselderij

2 el

(olijf)olie

3 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

300 g

rundertartaar

½

kippenbouillontablet minder zout

300 g

volkorenspaghetti

800 g

tomatenblokjes

80 g

geraspte belegen 30+ kaas

  1. Snijd de knoflook fijn en snipper de uien. Was de prei en snijd in dunne ringen. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in de pan en bak de groenten, knoflook en Italiaanse kruiden 3 min. Voeg de tartaar toe en verkruimel de bouillontablet erboven. Bak 5 min.
  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg ondertussen de tomatenblokjes toe aan de tartaar en laat de saus 10 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper. Giet de spaghetti af en verdeel over de borden. Verdeel de saus over de borden en bestrooi met de kaas.