Pasta met spinazie
Pasta met spinazie

Pasta met spinazie

Spinazie: de krachtpatser onder de groenten. Combineer je spinazie met pasta, dan heb je een gouden combinatie op je bord liggen. En met spekjes, zalm of kip erbij kan jouw spaghetti of lasagne al helemaal niet meer stuk.

Spaghetti met spinazie en spekjes maken: zo doe je dat

Spaghetti met spinazie en spekjes maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

1 el

milde olijfolie

250 g

gerookte spekreepjes

1

ui

750 g

diepvries gehakte spinazie

125 g

crème fraîche

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes in 6 min. knapperig en neem uit de pan.
  2. Snipper de ui en fruit 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de bevroren spinazie toe. Bak 8 min. tot de blokjes ontdooid zijn en het vocht is verdampt.
  3. Meng de spaghetti door de spinazie en breng op smaak met peper en zout. Voeg de spekjes en crème fraîche toe.

Romige spaghetti met spinazie, zalm en garnalen

Is ‘Wat eten we vandaag?’ bij jou ook altijd de vraag? Deze spaghetti met spinazie, zalm en garnalen heeft maar 5 ingrediënten en je zet ‘m dus zó op tafel. Binnen 15 minuten heeft iedereen een bordje vol romige pasta met spinazie a la crème, zalmfilet en roze garnalen voor zich staan. Ja, dat heb je goed gezien: twee keer vis in één pasta. Dat moet haast wel een hit worden...

00:20