Pastasalade
Pastasalade

Pastasalade

Pastasalade is altijd een goed idee. Want pastasalades maken kan snel, makkelijk en je kunt er eindeloos mee variëren. Inspiratie nodig? We got you!

Zomerse pastasalade met zalm maken: zo doe je dat

Zomerse pastasalade met zalm maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

1

komkommer

400 g

rivolo-cherrytomaten

90 g

koelverse pestospread

85 g

rucola

250 g

warmgerookte zalmstukken

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes van een ½ cm. Halveer de tomaten.
  3. Giet de pasta af in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de pasta met de pestospread, rucola, komkommer, tomaat en verdeel de zalm in stukken erover. Breng op smaak met peper en zout.
Pastasalade: hoe bewaren / meenemen?

Pastasalade: hoe bewaren / meenemen?

Pastasalade kun je in een afgesloten bak max. 8 - 12 uur bewaren in de koelkast. Toch is dat niet altijd een goed idee: bladgroenten als sla en spinazie slinken snel en tomaten geven bijv. veel vocht af. Dat komt de salade niet altijd ten goede. Tip: maak de salade niet langer dan een dag van tevoren en bewaar de componenten – i.i.g. de dressing – tot gebruik apart. Pastasalade meenemen? Bereid zoals in deze pastasalade in en bewaarbakje van onder naar boven en van zwaar naar licht. Pasta eerst, dan zwaardere groenten en tot slot de blaadjes.

Tips voor pastasalade

De lekkerste pastasalade maak je niet met versta pasta, maar met gedroogde pasta. Die blijft steviger i.c.m. een dressing. Korte pasta met ribbels of bochten, zoals fusilli en penne, is gemaakt om veel saus op te nemen: perfect voor rijke dressings met bijvoorbeeld pesto of kaas. Aan platte vormen zoals farfalle hecht minder, en dat geeft de salade een lichter karakter. Warme pasta absorbeert dressing beter dan koude. Meng de pasta dus met de dressing als deze nog warm is en laat afkoelen voordat je de rest van de salade erdoor mengt.

Tips voor pastasalade
Is pastasalade gezond?

Is pastasalade gezond?

Een gezonde pastasalade maak je met volkorenpasta en vul je met lekker veel groenten. Wat betreft vlees: kies voor mager en onbewerkt vlees. Vis kan altijd, bijv. gerookte zalm, tonijn of makreel. Dressings o.b.v. mayonaise kun je beter vervangen je door dressings op basis van magere yoghurt zoals bij deze volkorenpastasalade met spinazie-viskoekjes.