
Pastasalade met tonijn
Dol op typisch Italiaanse pastasalade met tonijn en zoek je naar de beste recepten? De lekkerste selectie recepten voor pastasalade met tonijn op een rij.

Frisse pastasalade met tonijndressing maken: zo doe je dat
Ingrediënten
4 personen
300 g
schelpjespasta
300 g
verse sperziebonen
300 g
broccoli
2 el
pijnboompitten
2
sjalotten
320 g
tonijn en dressing zongedroogde tomaten
8 g
verse basilicum
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de sperziebonen in 7 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Giet de pasta af en spoel in een vergiet koud onder stromend water. Laat uitlekken en doe in een platte schaal. Snipper de sjalotten. Meng de groenten, sjalot, pijnboompitten en tonijn door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de blaadjes van het basilicum.