Peulvruchten
Peulvruchten

Peulvruchten

Eigenlijk is 'peulvruchten' een verzamelnaam voor kiemgroenten, bonen, erwten en linzen. Lekker als groente, maar ook als vervanger van vlees of van aardappelen. Er zijn genoeg heerlijke recepten met peulvruchten te bedenken. Wat dacht je van linzen met Amsterdamse ui en worst? Een explosie van smaken.

Recepten met peulvruchten

Rijstsalade met peulvruchten

Rijstsalade met peulvruchten

Ingrediënten

4 personen

200 g

basmatirijst

½ pak

tuinbonen

½ pak

tuinerwten

200 g

peultjes

1 zakje

verse peterselie

1 zakje

verse munt

1 bakje

tuinkers

1

citroen

6 eetlepels

olijfolie

4 stengels

bleekselderij

  1. (kan dag van tevoren): Rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken en in slaschaal laten afkoelen. In pan met ruim kokend water en wat zout bevroren tuinbonen en erwten in 3 min. beetgaar koken. Na 1 min. peulen toevoegen en meekoken. Peulvruchten in vergiet met koud water afspoelen, laten uitlekken. Tuinbonen dubbel doppen: stugge, grijze velletje openscheuren. Felgroene binnenste boontje eruit wippen. (Velletjes weggooien.) Blad van peterselie en munt fijnsnijden. Tuinkers van bedje losknippen. Citroen schoonboenen, schil raspen en vrucht uitpersen. Citroensap en -rasp met olie door rijst scheppen. Peulvruchten, bleekselderij, tuinkers, peterselie en munt door rijst scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Nog minstens 30 min. laten intrekken. Lekker bij gegrild lamsvlees.