Recepten met 5 ingrediënten
Recepten met 5 ingrediënten

Recepten met 5 ingrediënten

Met deze snelle recepten tover je met maar 5 ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel. Dat is simpel koken met maximaal resultaat! Nóg een voordeel; je hoeft minder boodschappen te doen. Gebruik wel olijf- of zonnebloemolie en eventueel rodewijnazijn uit je eigen voorraadkast.

Recepten met 5 ingrediënten

Stoofvlees met zoete-aardappelfriet en rodekoolsalade
Stoofvlees met zoete-aardappelfriet en rodekoolsalade

Stoofvlees met zoete-aardappelfriet en rodekoolsalade

Ingrediënten

4 personen

800 g

ovenfriet zoete aardappel

2 el

milde olijfolie

500 g

rode kool

15 g

verse platte peterselie

4 el

sinaasappel-chili dressing

400 g

Streeckgenoten koelvers stoofvlees

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie, schep om en rooster in ca. 30 min. gaar. Schep halverwege om.
  2. Snijd het witte hart uit de kool en snijd de rest van de kool in de breedte in flinterdunne plakjes met een scherp mes. Snijd de peterselie fijn. Meng de sinaasappel-chilidressing en de helft van de peterselie goed door de rodekool en laat even staan.
  3. Verwarm het vlees in een kleine pan op middelhoog vuur onder voortdurend roeren ca. 5 min. Serveer het stoofvlees op de zoete-aardappelfriet en met de rodekoolsalade ernaast. Bestrooi met de rest van de peterselie.