
Salade niçoise
Very nice from Nice: salade niçoise! Een Franse klassieke salade o.a. met tonijn uit blik, boontjes, ui, olijven en een gekookt eitje. Trés bien.

Salade niçoise
Ingrediënten
4 personen
600 g
vastkokende aardappelen
3
middelgrote eieren
2 tl
dijonmosterd
4 el
traditionele olijfolie
2 el
witte wijnazijn
150 g
verse haricots verts
250 g
cherrytomaten
240 g
Kalamata-olijven zonder pit
100 g
botersla
386 g
tonijnmoot in water
- Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze in 12 min. beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze. Giet de aardappelen af en doe ze in een kom.
- Klop de mosterd, olie en azijn met peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de helft van de dressing om met de nog warme aardappelen.
- Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 3 min. Giet af en spoel af met koud water. Laat de olijven uitlekken. Doe de haricots verts, cherrytomaten, olijven en sla bij de aardappelen en schep om.
- Snijd de eieren in parten. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing.