Salade niçoise
Salade niçoise

Salade niçoise

Very nice from Nice: salade niçoise! Een Franse klassieke salade o.a. met tonijn uit blik, boontjes, ui, olijven en een gekookt eitje. Trés bien.

Salade niçoise recepten

Salade niçoise

Salade niçoise

Ingrediënten

4 personen

600 g

vastkokende aardappel

3

middelgrote eieren

2 tl

dijonmosterd

4 el

traditionele olijfolie

2 el

witte wijnazijn

150 g

verse haricots verts

250 g

cherrytomaten

240 g

Kalamata-olijven zonder pit

100 g

botersla

386 g

tonijnmoot in water

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes van 2 cm en kook ze in 12 min. beetgaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken en pel ze. Giet de aardappelen af en doe ze in een kom.
  2. Klop de mosterd, olie en azijn met peper en eventueel zout tot een dressing. Schep de helft van de dressing om met de nog warme aardappelen.
  3. Breng een pan water aan de kook en kook de haricots verts 3 min. Giet af en spoel af met koud water. Laat de olijven uitlekken. Doe de haricots verts, cherrytomaten, olijven en sla bij de aardappelen en schep om.
  4. Snijd de eieren in parten. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Leg op de salade. Besprenkel met de rest van de dressing.