Sandwiches
Sandwiches

Sandwiches

Van een club sandwich tot een broodje BLT, en van high tea sandwiches tot een simpel bolletje kaas: sandwiches kunnen áltijd. In de Nederlandse broodcultuur gaat er niets boven een goedgevulde lunchtrommel, die soms wel wat extra spice kan gebruiken. Ontdek hier de lekkerste brood-en sandwichvariaties.

Welk brood voor sandwiches?

Welk brood voor sandwiches?

Je kunt verschillende soorten brood gebruiken om sandwiches te maken. Zo maak je high tea sandwiches en tosti’s het liefst van casinobrood, omdat dit vierkant is en dus mooi gesneden kan worden (en goed in het tostiapparaat past!). Een ontbijt- of lunchsandwich maak je het beste met stevig volkorenbrood, dit is een gezondere keuze. Maar in feite kun je met elke brood- en belegsoort een sandwich maken, afhankelijk van je eigen smaak. Dus: ben jij team volkorenbrood met kaas of team bruine boterham met hummus?

Zijn sandwiches gezond?

Je kunt een sandwich zo gezond maken als dat je zelf wilt. Wil je een gezonde keuze maken, maak hem dan met volkorenbrood – dat veel voedingsvezels bevat – en beleg je brood met beleg dat in de schijf van vijf zit. Kies bijvoorbeeld voor 30+ kaas, zuivelspread, 100% pindakaas of ei, en vul aan met extra groenten en fruit zoals tomaat, avocado, komkommer of appel.

Zijn sandwiches gezond?
Hoe kan ik verse sandwiches bewaren?

Hoe kan ik verse sandwiches bewaren?

Beleg sandwiches pas op de dag dat je ze opeet, want je kunt ze lastig bewaren. Vouw ze tot dat moment in bakpapier of een servet en bind dat dicht met keukentouw, of stop ze in een trommel. Zo blijven ze het langst vers en lekker van smaak. Bewaar ze vervolgens in de koelkast of in een koeltas.