Smoothies
Smoothies

Smoothies

Raadsel: het kan alle kleuren van de regenboog hebben, is gemaakt van fruit en groenten en je kunt het drinken. Juist, een smoothie! Een kleurrijker drankje is er bijna niet. Ontdek jouw favoriet.

Bosvruchtensmoothie maken

Bosvruchtensmoothie maken

Ingrediënten

4 personen

250 g

diepvries zomerfruit

3

perssinaasappels

2

bananen

350 ml

milde yoghurt

Dit heb je nodig

  • blender of staafmixer

  1. Laat het fruit ca. 5 min. ontdooien. Pers ondertussen de perssinaasappels uit. Snijd de bananen in stukjes. Pureer al het fruit, het sinaasappelsap en de yoghurt in een blender of in een hoge kom met een staafmixer. Verdeel de smoothie over hoge glazen. Steek er rietjes in en serveer direct.
Wat is een smoothie?

Wat is een smoothie?

Een smoothie is een koud drankje waar meestal fruit en groente in zit. Je maakt smoothies lekker romig door (plantaardige) melk of yoghurt toe te voegen, en je zorgt voor een extra goedgevulde smoothie met havermout of noten(pasta). In de zomer maak je het drankje lekker fris met ijs of bevroren fruit. Breng de smoothie eventueel nog extra op smaak met specerijen als kaneel, vanille of kardemom. Pureer alles met behulp van een blender, staafmixer of keukenmachine.

Hoe varieer je met smoothies?

Met smoothies kun je oneindig variëren. In principe kun je er alle soorten fruit, groente (die je rauw kunt eten) en (plantaardige) zuivel in verwerken die je lekker vindt. Je kunt smoothies zo zoet of hartig en gezond maken als je wilt: van een zoete mangosmoothie tot een groene boerenkoolsmoothie. Je kunt ook met verschillende kleuren werken, zoals in deze smoothie met gekleurde laagjes, of met een tropische swirl. Voor de echte pro’s: maak een smoothiebowl ! Dit is een smoothie in een kom, belegd met ingrediënten als kokos, granola, noten en fruit. Fantastisch als ontbijt!

Hoe varieer je met smoothies?
Smoothies: hoe bewaren en invriezen?

Smoothies: hoe bewaren en invriezen?

Smoothies kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje of beker. Schudden voor gebruik! Je kunt ook een smoothie maken en die invriezen: in de vriezer is-ie maximaal 3 maanden houdbaar. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bakje, zodat de smoothie bij het invriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst. Ontdooien doe je door de smoothie een dag voor gebruik uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Mix eventueel nog even met een blender, staafmixer of in de keukenmachine.