Snelle recepten
Snelle recepten

Snelle recepten

Snelle recepten die in 15 min. klaar zijn: het kan! Gelukkig, want het is best een uitdaging om snel een makkelijke maaltijd op tafel te zetten. Zeker in combinatie met sporten, kids wegbrengen of gewoon omdat je vlug iets wilt eten. Met deze recepten lukt het je in no time.

Snelle lekkere recepten

Snelle risotto porcini
Snelle risotto porcini

Snelle risotto porcini

Ingrediënten

4 personen

420 g

Riso Scotti buona idea risotto porcino

200 g

paddenstoelen voor risotto

400 g

champignons

80 g

ongezouten roomboter

80 g

Parmezaanse kaas

  1. Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de grote paddenstoelen in stukjes van een ½ cm en halveer de champignons. Ris de blaadjes van de takjes kruiden uit de verpakking van de paddenstoelen en snijd de blaadjes fijn. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de paddenstoelen, champignons en de kruiden 10 min. Roer regelmatig, ze mogen wat donker van kleur worden. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Rasp de Parmezaanse kaas. Neem de risotto van het vuur en meng de helft van de gebakken paddenstoelen erdoor. Schep de rest van de boter en de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Laat 2 min. staan.
  4. Schep de risotto in diepe borden en verdeel de rest van de gebakken paddenstoelen en Parmezaanse kaas erover.
Snel en makkelijk eten?
Snel en makkelijk eten?

Snel en makkelijk eten?

Een keer opschieten met koken omdat je nog meer te doen hebt? Er zijn slimme oplossingen die tijd besparen, zodat je toch kunt genieten van een gezonde maaltijd.

  • Verse groente bereiden? Groenten als wortel, champignons, rodekool en bloemkool liggen voorgesneden en dus ready to cook in de winkel.
  • Niets lekkerder dan een flinke berg verschillende verse groente. Wij hebben ze vast voorgesneden en gemixt. Dat bespaart jou heel wat tijd in de keuken.
  • De overtreffende trap van gemak zijn onze pureersoepen en verspakketten. Ze bevatten niet alleen (bijna) alle ingrediënten die je nodig hebt voor een lekkere avondmaaltijd; ze helpen je ook om aan de 250 gram groente per dag te komen.
  • Red je het niet om een verse gezonde maaltijd te koken? Kies dan voor kant-en-klare maaltijdsalade met veel groente.