Sperziebonen recepten
Sperziebonen recepten

Sperziebonen recepten

Vanavond sperziebonen op tafel zetten? Goed idee! Sperziebonen zijn niet alleen gezond, maar je kunt er ook eindeloos mee variëren. Maak bijvoorbeeld een lekkere schotel met spek, rijst en gehakt. Ook heerlijk: sperziebonen door een salade. Bekijk hieronder de lekkerste recepten met sperziebonen.

Sperziebonen met spek

Sperziebonen met spek

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse sperziebonen

4 el

traditionele olijfolie

100 g

baconreepjes

4

koelverse zongedroogde tomaten

50 g

ongezouten cashewnoten

  1. Kook de sperziebonen 5-6 min. en laat ze in een vergiet uitlekken, dep ze daarna droog. Verhit de olie in een wok. Roerbak de bakbacon 1-2 min., voeg daarna de sperziebonen toe en schep het geheel nog 1-2 min. om. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en voeg toe aan de bonen en de bacon. Bestrooi het gerecht met de cashewnoten.
Sperziebonen en snijbonen: wat is het verschil?

Sperziebonen en snijbonen: wat is het verschil?

Sperziebonen en snijbonen: twee boonsoorten die erg op elkaar lijken. Maar wat is nou precies het verschil? Sperziebonen zijn over het algemeen wat steviger en ronder, terwijl snijbonen juist platter zijn. Beide boonsoorten zijn op dezelfde manier te bereiden: je kunt ze stomen, wokken, roerbakken en roosteren.

Hoe gezond zijn sperziebonen?

Hoe gezond zijn sperziebonen?

Sperziebonen passen binnen een gezond voedingspatroon. Net zoals andere groenten zijn sperziebonen namelijk erg gezond. Eet sperziebonen overigens niet rauw, want in peulvruchten komt de natuurlijke gifstof lectine voor. Kook dus altijd eerst je sperziebonen voordat je ze gaat eten. Hiermee raakt de giftige stof uitgewerkt en zijn de peulen niet meer gevaarlijk voor je gezondheid.

Pasta pesto van radijsgroen en gebakken radijsjes

Pasta pesto x radijsjes: voor de pesto gebruik je het groen en voor in de pasta pesto nemen we de overgebleven radijsjes. Even nét wat anders maar wel even lekker. Én makkelijk. Én vegetarisch. Kom maar door!

INGREDIËNTEN
300 g linguine
50 g pijnboompitten
2 bosjes radijs met groen
80 ml olijfolie
2 el witte balsamicoazijn
125 g oude kaas (stukje)
1 bakje basilicum (15 g)
1 teen knoflook
½ ...

01:04