Vegan pannenkoeken
Vegan pannenkoeken

Vegan pannenkoeken

De geur van versgebakken pannenkoeken die de keuken vult, is onweerstaanbaar. Hartig, zoet of een combinatie van beide: vegan pannenkoeken smaken altijd.

Vegan pannenkoeken recepten

Vegan pannenkoeken maken: zo doe je dat

Vegan pannenkoeken maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

100 g

tarwebloem

1 tl

bakpoeder

200 ml

amandelmelk

2 el

arachideolie

1 zakje

vanillesuiker

½ tl

kaneel

2 el

maplesyrup

  1. Meng de bloem en de bakpoeder. Voeg de melk, olie, suiker, kaneel en eventueel zout toe en roer met een garde tot een glad beslag. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak van een ¼ van het beslag in 4 min. een goudbruine, gare pannenkoek. Keer halverwege. Neem de pannenkoek uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken. Serveer met de maple syrup.
Hoe maak je vegan pannenkoeken?

Hoe maak je vegan pannenkoeken?

Vegan pannenkoekbeslag maak je met plantaardige ingrediënten. Tarwebloem blijft – net als bij ‘normale’ pannenkoeken – de basis, voeg daarbij een alternatief voor melk zoals amandeldrink, haverdrink of sojadrink, en voor de stevigheid van de pannenkoeken wat maizena of bakpoeder. Mix samen met smaakmakers zoals vanille-extract en kaneel voor een heerlijk basispannenkoekbeslag. Gebruik voor het bakken olie of margarine en versier je pannenkoeken na het bakken met lekkere toppings.

Welke toppings op vegan pannenkoeken?

Op pannenkoeken kun je qua toppings helemaal losgaan. Ga je voor zoet, hartig of een combi van beide? Met vegan spek en vegan kaas maak je in een handomdraai spek-kaaspannenkoeken. Zin in zoet? Varieer in de toppings (én het beslag) met fruitsoorten als banaan voor vegan bananenpannenkoekjes, blauwe bessen of aardbeien. Of ga voor een tropische pannenkoek: met kokos, mango en ananas. Genoeg om mee te variëren!

Welke toppings op vegan pannenkoeken?
Kun je vegan pannenkoeken van tevoren maken?

Kun je vegan pannenkoeken van tevoren maken?

In de koelkast kun je naturel vegan pannenkoeken zeker 2 dagen bewaren. Voeg de toppings pas toe als je de pannenkoek gaat eten, zo blijft-ie het allerlekkerst. Warm de pannenkoek op in de magnetron (30 seconden op vol vermogen) of verwarm ’m kort in een droge koekenpan.