Vegetarische BBQ
Vegetarische BBQ

Vegetarische BBQ

Wil je barbecueën, maar eet jij of een van je gasten geen vlees? Een vegetarische bbq kan net zo lekker zijn! Maak bijvoorbeeld eens een vegetarische hamburger of groentespiesen. Wedden dat je het vlees geen seconde mist?

Hoe maak je bietenburgers van de barbecue?

Hoe maak je bietenburgers van de barbecue?

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

350 g

verse groene asperge

2 el

milde olijfolie

4

bietenburgers

4

bakkersbollen wit

200 g

pompoenhummus

80 g

rucola

60 g

milde kiemgroente

Dit heb je nodig

  • barbecue

  1. Steek de barbecue aan met een firestarter of one minute lighter. Na 10 min. is de barbecue klaar voor gebruik. Snijd de uien in ringen van een ½ cm. Bestrijk de ui en asperges met de olie en gril ca. 8 min. op de barbecue. Keer de ui halverwege en de asperges regelmatig. Neem van de barbecue. Gril de bietenburgers ca. 6 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd ondertussen de broodjes open en gril ca. 30 sec. op de snijkant.
  2. Bestrijk elke onderste helft van de broodjes met 1 el pompoenhummus. Verdeel er achtereenvolgend wat rucola, de bietenburgers, de rest van de hummus, de ui, asperges en kiemgroenten over. Dek af met de bovenste helften van de broodjes.
Wat zijn lekkere vegetarische bbq gerechten?

Wat zijn lekkere vegetarische bbq gerechten?

Pulled pork is een absolute barbecueklassieker, maar een vegetarische variant hierop is net zo lekker. Maak bijvoorbeeld deze broodjes met pulled sweet potato. Ook vegetarische Mexicaanse taco’s zijn heerlijk van de barbecue. Of bereid een hele bloemkool op de barbecue en serveer deze als spektakelstuk. Voor bijgerechten kun je denken aan gepofte aardappelen, gegrilde maiskolven of gegrilde groenten.

Hoe maak je vegetarische barbecuespiesjes?

Zelf vegetarische barbecuespiesjes maken is zo gepiept en je kunt er eindeloos mee variëren. Paprika, courgette, aubergine en bloemkool zijn allemaal hartstikke geschikt voor op een spies. Je kunt er ook wat champignons en cherrytomaten tussen doen. Welke groenten je ook gebruikt: zorg ervoor dat je ze in gelijke stukken snijdt, zodat alles gelijkmatig gaart. Want je wilt niet dat sommige stukken nog rauw zijn, terwijl de rest is aangebrand. Als je houten satéstokjes gebruikt: week deze dan eerst 30 minuten in koud water zodat ze niet verbranden op de barbecue. Bestrijk alle groenten met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Gaar in 10 tot 15 minuten op de barbecue en keer regelmatig.

Hoe maak je vegetarische barbecuespiesjes?
Hoe maak je een vegetarische burger op de barbecue?

Hoe maak je een vegetarische burger op de barbecue?

In de supermarkt zijn verschillende vegetarische hamburgers te koop die heel gemakkelijk op de barbecue te bereiden zijn. Zelf een vegaburger maken kan natuurlijk ook! Bijvoorbeeld van tuinerwten of van linzen. Maak er dan meteen een echt feestje van met lekkere vegetarische toppings. Denk aan gebakken champignons, ingemaakte rode ui, een gebakken ei of… kaas! Iemand zin in een cheeseburger? Bak dan eerst de ene kant van de vegetarische burger en leg als je de burger omdraait een plak kaas op de bovenkant. Leg er niet te veel op, want dan gaat de kaas lekken in de kolen.