Wat eten we dit weekend?
Wat eten we dit weekend?

Wat eten we dit weekend?

Eindelijk weekend. Zin en tijd om echt even uit te pakken? Duik de keuken in om een van deze heerlijke weekend recepten klaar te maken. Ze zijn voor je geselecteerd op basis van populariteit, seizoen en bereidingstijd (>30 min).

Weekend recept: bavette op de BBQ

Weekend recept: bavette op de BBQ

Ingrediënten

4 personen

500 g

beef bavette

7.5 g

verse platte peterselie

3 el

milde olijfolie

5½ el

Euroma American Style BBQ-kruiden

125 g

ongezouten roomboter

1 tl

zeezout

1 el

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • barbecue

  • handmixer

  1. Leg de bavette op een bord, dek af met vershoudfolie en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng de olijfolie met de 2 el BBQ-kruiden.
  2. Steek de barbecue aan. Doe de boter met de peterselie, 3 el BBQ-kruiden en het zeezout in een kom en klop 2 min. met de mixer. Schraap de zijkanten van de kom af, voeg de melk toe en klop op hoge snelheid ca. 10 min. tot de boter luchtig is.
  3. Dep de bavette droog met keukenpapier en smeer in met de kruidenolie. Gril ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege. Neem van de barbecue, laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie en snijd met een scherp mes in dunne plakjes. Schep er 1 el luchtig geklopte (whipped) boter op en serveer de rest van de boter apart erbij. Bestrooi het vlees met de rest van de kruiden.