Weekmenu's van Allerhande
Weekmenu's van Allerhande

Weekmenu's van Allerhande

Houd je van eten en plan je graag vooruit? Dan is een weekmenu de uitkomst. Wij maken het je makkelijk door alvast weekmenu's voor je samen te stellen. Voor deze week, volgende week, vorige week en ook voor een specifieke voorkeur, zoals vegetarisch of gezond. Eet smakelijk!

Weekmenu voor €10 per persoon

Weekmenu voor €10 per persoon

Met z’n vieren 5 dagen eten voor nog geen € 40*? Kwestie van slim kopen én slim koken. Want door in verschillende gerechten gebruik te maken van dezelfde ingrediënten, eet je meerdere dagen voor minder dan € 2 per persoon per maaltijd.

*Per 4 personen, gebaseerd op het gebruik van de verpakkingen uit de boodschappenlijst. Onder voorbehoud van eventuele prijsstijgingen. Let op: check je winkelmand op dubbel toegevoegde ingrediënten.

Weekmenu topper

Weekmenu topper

Ingrediënten

4 personen

4 el

milde olijfolie

500 g

kipkluifjes

450 g

bami groente

800 g

koelverse vastkokende aardappels

300 g

AH BASIC diepvries gebroken sperziebonen

80 g

100% pindakaas met stukjes pinda's

250 ml

halfvolle melk

  1. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de kipkluifjes ca. 20 min. op middelhoog vuur knapperig en gaar. Zet de laatste 5 min. het vuur laag. Schep regelmatig om.
  2. Haal ondertussen de rode peper uit de zak bamigroente. Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd de peper in ringetjes.
  3. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de aardappelen ca. 10 min op middelhoog vuur. Voeg de helft van de rode peper, bamigroente en sperziebonen toe en bak in 7-8 min beetgaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Meng ondertussen de pindakaas met de rest van de rode peper en de melk. Meng de pindasaus door de kip, verwarm ca. 2 min. en breng op smaak met peper. Voeg eventueel extra melk toe om de saus smeuïg te houden.
  5. Serveer de kip met de geroerbakte aardappelen en groente.