Inspiratie over alledaagse dingen

Gezonder eten, duurzamer leven, op de kleintjes letten en feestdagen. We zijn er erg druk mee. Daarom vind je hier inspiratie om de alledaagse dingen nét wat leuker te maken. Of makkelijker.

Herfstgroente- en fruit

Herfst op z'n lekkerst

​​​​​​Ondanks het sombere weer is de herfst een kleurrijk seizoen. De kleuren van de bomen veranderen langzaam en in de keuken maken we plaats voor rijkgevulde soepen en overheerlijke stoofpotjes.

Bekijk herfstgroente- en fruit
Pompoenen in een krat

6x bekende pompoensoorten

De meest voorkomende pompoenen in de supermarkt zijn de oranje Hokkaido en de flespompoen. Maar dit zijn lang niet de enige pompoenen. We zetten ze voor je op een rijtje!

Bekijk pompoensoorten

8x paddenstoelensoorten

Er zijn oneindig veel paddenstoelen, maar ze zijn (zeker niet) allemaal eetbaar. Wij laten je de meest voorkomende eetbare paddenstoelen zien, én hoe je ze het best kunt gebruiken.

Bekijk hier de paddenstoelensoorten
Welke soorten appels zijn er allemaal?

10x populaire appelrassen

Appels behoren tot een van de meest gegeten fruitsoorten in Nederland. Kan ook niet anders met zulke lekkere appels van eigen bodem. Welke soorten kennen we eigenlijk allemaal?

Bekijk appelsoorten
Koppen en kannen met water

5 fabels & feiten over water drinken

Is water drinken gezond en hoeveel water moet je drinken? We geven antwoord op 5 feiten en fabels.

Lees er alles over

Waarmee kan je zonnebloemolie vervangen?

De lege zonnebloemolie schappen zullen je vast niet zijn ontgaan. Maar kun je deze olie het best vervangen met olijfolie, of met kokosolie? Of met beiden helemaal niet?

Bekijk de beste en slechtste alternatieven
Hoe maak je de perfecte ijskoffie?

Zo maak je heerlijke ijskoffie

Ook dol op ijskoffie? Als nagerecht, als tussendoortje of gewoon als drankje om lekker mee af te koelen. IJskoffie kan eigenlijk altijd.

Bekijk hier hoe je de lekkerste ijskoffie maakt
De acht meest populaire cocktails

Dé acht meest populaire cocktails

Hoeveel cocktailsoorten ken jij eigenlijk al? We helpen je graag op weg met de acht meest bekende cocktails en daarbij ook nog eens recepten om zelf aan de slag te gaan.

Lees meer over soorten cocktails
Boodschappentas met groente en fruit

Goedkope en gezonde recepten

De prijzen aan de kassa kunnen de laatste maanden erg pijn doen. Alles wordt maar duurder en duurder, er is bijna geen ontkomen aan – of toch wel?

Bekijk goedkope gezonde recepten

Pepernoten vs. Kruidnoten

Wat is het verschil tussen kruidnoten en pepernoten? Waarom wordenze vaak verward? Lees alles over het verschil en bak ze zelf

Lees over het verschil
Kaasfondue met stuk brood

Kaasfondue dips en tips

Wil je graag kaasfonduen, maar kom jij niet verder dan alleen brood in je kaasfondue? Wij geven je vier tips voor dips in de kaasfondue, en geven nog meer tips voor jouw perfecte kaasavond.

Lees alles over orzo

Meer lezen?