Inspiratie over alledaagse dingen

Gezonder eten, duurzamer leven, op de kleintjes letten en feestdagen. We zijn er erg druk mee. Daarom vind je hier inspiratie om de alledaagse dingen nét wat leuker te maken. Of makkelijker.

Potje zelfgemaakte jam

Zelf jam maken: hoe doe je dat?

Zelf jam maken is leuk om te doen, niet moeilijk en het eindresultaat is om van te smullen. Nog een pluspunt: het is heel geschikt om kinderen bij te laten helpen. Maar hoe maak je je eigen jam?

Bekijk de tips
Opengesneden meloenen

Zomer op z'n lekkerst

Warme zomerdagen zijn in aantocht. De frisse zomergroente en –fruit geven verkoeling. Vers van het land. Weer of geen weer, met deze zomergroente en –fruit haal je de zomer gewoon in huis.

Bekijk zomergroente- en fruit
De acht meest populaire cocktails

Dé acht meest populaire cocktails

Hoeveel cocktailsoorten ken jij eigenlijk al? We helpen je graag op weg met de acht meest bekende cocktails en daarbij ook nog eens recepten om zelf aan de slag te gaan.

Bekijk de meest populaire cocktails
Buiten eten: tips en tricks

Handige tips om buiten te eten

Niks is lekkerder dan op een warme zomerdag buiten eten. We geven je graag een paar handige tips voor tijdens het buiten eten met een vleugje inspiratie voor overheerlijke recepten.

Bekijk hier alle tips
Verschillende biertjes in fles en glas

8x de lekkerste biersoorten

Pils is het meest gedronken bier in Nederland. Maar naast het ‘gewone’ pilsje zijn er ook nog een heleboel andere biersoorten.

Ontdek biersoorten
Koppen en kannen met water

5 fabels & feiten over water drinken

Is water drinken gezond en hoeveel water moet je drinken? We geven antwoord op 5 feiten en fabels.

Lees er alles over
Hoe maak je de perfecte ijskoffie?

Zo maak je heerlijke ijskoffie

Ook dol op ijskoffie? Als nagerecht, als tussendoortje of gewoon als drankje om lekker mee af te koelen. IJskoffie kan eigenlijk altijd.

Bekijk hier hoe je de lekkerste ijskoffie maakt
De acht meest populaire cocktails

Dé acht meest populaire cocktails

Hoeveel cocktailsoorten ken jij eigenlijk al? We helpen je graag op weg met de acht meest bekende cocktails en daarbij ook nog eens recepten om zelf aan de slag te gaan.

Lees meer over soorten cocktails
Boodschappentas met groente en fruit

Goedkope en gezonde recepten

De prijzen aan de kassa kunnen de laatste maanden erg pijn doen. Alles wordt maar duurder en duurder, er is bijna geen ontkomen aan – of toch wel?

Bekijk goedkope gezonde recepten
Glazen rosewijn

6 weetjes over rosé wijn

Welke soorten rosé zijn er? Welke kan je het beste kiezen? Is het drinken van rosé gezonder dan witte of rode wijn? En hoe komt rosé eigenlijk aan zo’n roze kleur?

Lees alles over rosé
Twee hoopjes orzo

Orzo: alles wat je moet weten

Orzo! Deze kleine rijst look-a-like staat voor veel meer dan dat. Van soep tot risotto, orzo voelt zich echt overal thuis. Alleen wat is orzo precies en waar wat kan je er allemaal mee?

Lees alles over orzo

Meer lezen?