Inspiratie over alledaagse dingen

Gezonder eten, duurzamer leven, op de kleintjes letten en feestdagen. We zijn er erg druk mee. Daarom vind je hier inspiratie om de alledaagse dingen nét wat leuker te maken. Of makkelijker.

Herfstrecepten

Zodra de blaadjes van de bomen vallen, krijgen we spontaan trek in knusse herfstgerechten. Met deze recepten zet je een heerlijke pompoensoep, paddenstoelenquiche of jachtschotel op tafel.

Bekijk herfstrecepten

Terug van weggeweest: kweepeer

Een tijd lang is de kweepeer in ons land uit beeld geweest, maar inmiddels is deze vrucht weer hard op weg om een plekje in de Nederlandse keukens te heroveren. Lees alles over kweepeer!

Lees alles over kweepeer

10x populaire appelsoorten

Appels behoren tot een van de meest gegeten fruitsoorten in Nederland. Er zijn veel soorten appels, elk met hun eigen smaak en textuur. Hieronder hebben we ze voor je op een rij gezet.

Lees alles over appelsoorten

6x bekende pompoensoorten

De pompoen is een typische herfstgroente. Je kunt ze rond september, oktober en november dan ook volop in de schappen vinden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Lees meer over pompoensoorten

Knutselen voor Halloween

Halloween komt eraan en dat betekent weer tijd om te griezelen! Met de knutseltips in deze blog maak je samen met de kinderen de mooiste creaties voor 31 oktober.

Lees meer over knutselen met Halloween

Welke groente en fruit eet je in welk seizoen?

Groente en fruit uit het seizoen én ook nog eens van eigen bodem: beter dan dit wordt het niet! Ze zijn verser, goedkoper en je weet precies waar ze vandaan komen.

Lees meer over seizoengroente en -fruit

Bijzondere wijnen, laag geprijsd

Sla je slag op de Herfstwijnmarkt. Want als overal de druivenoogst in volle gang is, staan bij ons de lekkerste flessen wijn centraal met korting tot wel 25%. Welke kies jij?

Shop voordelige herfstwijnen

Eten voor en na het sporten: do's en dont's

Geen idee wat je voor, tijdens en na het sporten mag eten? We helpen je een handje met handige voedingstips en lekkere snack inspiratie!

Lees meer over de do en don'ts na het sporten

Minder voedsel verspillen. Zó doe je dat.

Door minder te verspillen kunnen we in Nederland 34 kilo voedsel per persoon per jaar besparen. Goed voor de wereld én voor je portemonnee!

Lees de tips om voedselverspilling tegen te gaan

7 dagen koolhydraatarm eten

Even een weekje koolhydraatarm eten? Dat kan heel gemakkelijk en is – heel belangrijk – ook nog eens lekker! Wij delen een 7-daags weekmenu met je, zodat jij een weekje koolhydraatarm kan eten.

Lees meer over koolhydraatarm eten

20x gezond inspiratie voor je boterham

Wat is precies gezond broodbeleg en wat kan je beter niet te vaak op je boterham smeren? We geven je handige tips en tricks om het smeren nog leuker te maken.

Lees meer over gezond broodbeleg

7x verschillende theesoorten

De wereld van thee in eindeloos. Wist je dat alle thee op te delen is in zes soorten? Hieronder hebben we ze voor je op een rij gezet.

Lees alles over thee