4 tips om budget boodschappen te doen

De afgelopen maanden is de inflatie erg hoog. Vanwege de oorlog in Oekraïne en de sancties tegen Rusland zijn de prijzen voor grondstoffen flink gestegen. Onder andere graan, een product dat in Oekraïne wordt geproduceerd, is duurder geworden. Maar ook zien we de prijzen van groente, vlees en zuivelproducten stijgen. Met deze 4 tips kan jij low budget koken en boodschappen doen.

Hoe kan ik budget boodschappen doen?

  • Tip 1: Overstappen naar goedkopere producten
  • Tip 2: Plannen, plannen, plannen
  • Tip 3: Check de aanbiedingen
  • Tip 4: Bijhouden wat je uitgeeft!

Tip 1: Overstappen naar goedkopere producten

Wil jij je boodschappenbudget verlagen en ben je gewend om altijd A-merken te kopen? Probeer dan eens een keer een huismerk. Er zijn maar weinig producten waarbij het verschil tussen het A-merk en het huismerk zo groot is dat het huismerk niet lekker is. Bij Albert Heijn zijn dit de Prijsfavorieten. Prijsfavorieten zijn onze eigen-merkproducten van topkwaliteit en zijn altijd voordelig. Je herkent ze aan het blauwe duimpje. Dit is dus zeker het proberen waard!

Tip 2: Plannen, plannen, plannen

Om low budget te koken en boodschappen te doen is plannen key. Bepaal van tevoren wat je gaat maken en stel een weekmenu samen. Maak je weekmenu aan de hand van wat je nog in huis hebt. Check dus goed wat je je nog in je koelkast hebt staan of in de voorraadkast. Inspiratie nodig? Bekijk de budget recepten. Zorg ervoor dat je dan de producten van je weekmenu op een boodschappenlijstje schrijft. Hierdoor koop je geen onnodige producten en hoef je maar 1x per week boodschappen te doen.

Sleutel met Bonuskaart

Tip 3: Check de aanbiedingen

Aanbiedingen kunnen de kosten voor je boodschappen enorm verlagen. Met name als het producten zijn die je toch al nodig had. Blader door de Bonusfolder (ook online!) en zoek naar producten die je regelmatig koopt. Koop deze altijd wanneer ze in de aanbieding zijn! Als je een persoonlijke Bonuskaart aanvraagt, ontvang je ook nog persoonlijk bonuskorting op artikelen die jij vaak koopt. En wist je dat je in de AH app al vrijdag de aanbiedingen van de week daarop kan zien? Dat is voordelig plannen!

Tip 4: Bijhouden wat je uitgeeft!

Ieder budget is anders. Het is afhankelijk van je gezinssituatie, je inkomen en je vaste lasten. Door bij te houden wat je uitgeeft, kan je bekijken of er producten zijn waar je op kan besparen en of je wel binnen je budget blijft. Wees hier strikt in, zodat je niet voor onverwachtse verrassingen komt te staan. Wees vooral ook streng voor je zelf. Ga je over je budget heen? Dan gaat dat bijv. van je boodschappenbudget van volgende week af. Maar gun je zelf soms ook even wat extra’s als je je afgelopen tijd goed aan het budget hebt gehouden!

Meer lezen?

Hoe maak je het perfecte boodschappenlijstje?

Een goed en effectief boodschappenlijstje maken is niet altijd eenvoudig. Met dit stappenplan heb jij in een handomdraai een boodschappenlijstje

Lees meer over het perfecte boodschappenlijstje
Voedselverspilling tegengaan

Zo doe je dat. Minder voedsel verspillen

Door minder voedsel te verspillen kunnen we in Nederland zo’n 34 kilo per persoon per jaar besparen.Benieuwd hoe jij minder voedsel kan verspillen? We delen een aantal tips met je!

Lees meer over voedselverspilling

Duurzamer eten met vega(n) producten?

Wil je vaker voor groente kiezen, als basis van je maaltijd? Of zin in iets nieuws? We helpen je graag bij het vinden van de juiste producten.

Ontdek het vega(n) assortiment