Beter eten is beter leven

We willen graag lekker in ons vel zitten en elke dag genieten van het leven. Zo lang mogelijk. Genieten van eten en drinken hoort daar zeker bij. Tegelijkertijd komen welvaartsziekten steeds meer voor en zijn verleidingen lastig te weerstaan. Meer bewustzijn voor wat eten voor je kan betekenen en het makkelijker, en betaalbaarder maken van verse, gevarieerde en gezonde voeding, zorgt dat een gezonde leefstijl binnen het bereik komt van iedereen.

Alles over "Beter eten" vind je op de Beter eten pagina.

Twee boterhammen met avocado en tomaat

20x gezond inspiratie voor je boterham

Wat is precies gezond broodbeleg en wat kan je beter niet te vaak op je boterham smeren? We geven je handige tips en tricks om het smeren nog leuker te maken.

Lees meer over gezond broodbeleg

Lekker(s) voor je lijf

Van proteïne shakes om het beste uit je training te halen tot aan gezonde tussendoortjes. Dat allemaal makkelijk mee te bestellen met de rest van je boodschappen.

Bekijk bewuste voeding
Sportschoenen, gewichten en sinaasappels

Eten voor en na het sporten: do's en dont's

Geen idee wat je voor, tijdens en na het sporten mag eten? We helpen je een handje met handige voedingstips en lekkere snack inspiratie!

Lees meer over eten voor en na het sporten
Twee sushibowls koolhydraatarm weekmenu

Koolhydraatarm weekmenu

Even een weekje koolhydraatarm eten? Dat kan heel gemakkelijk en is – heel belangrijk – ook nog eens lekker! Wij delen een 7-daags weekmenu met je, zodat jij een weekje koolhydraatarm kan eten.

Bekijk het weekmenu
Vegan quiche met saus

Vegan weekmenu

Even een weekje vegan eten? Dat kan heel gemakkelijk en is, heel belangrijk, ook nog eens lekker! Wij delen een 7-daags weekmenu met je, zodat jij een weekje vegan kan eten.

Start je vegan week!
verschillende gezonde recepten

Gezond weekmenu

Hoe meer groente je eet, hoe beter het is voor je gezondheid. Daarom dagen we je uit om 400 gram groente per dag te eten. Met het Beter Eten-weekmenu wordt het een eitje!

Ontdek het weekmenu
Opengesneden citrusvruchten

Top 5 gezonde fruitsoorten

Fruit zit boordevol met vitamines, mineralen en voedingsvezels. Het ene fruitsoort bevat meer van het ene en het andere fruitsoort meer van het andere. Bekijk onze top 5 gezonde fruitsoorten!

Bekijk de favorieten

Alles over voedingsstoffen

Wat zijn gezonde voedingsstoffen en welke hoeveelheden worden geadviseerd? Wij helpen je graag een handje mee met ons handige overzicht.

Bladeren van kool

Top 5 gezonde groentesoorten

Het advies is om minimaal 250 gram groente per dag te eten. Toch is niet ieder groentesoort hetzelfde. Leer de verschillen in voedingsstoffen kennen middels onze top 5 van favoriete groenten!

Bekijk de top 5 groentesoorten
Koppen en kannen met water

5 fabels & feiten over water drinken

Is water drinken gezond en hoeveel water moet je drinken? We geven antwoord op 5 feiten en fabels.

Lees de feiten en fabels over water drinken

Gezond eten

Gezond eten, dat willen we allemaal! Wij helpen je graag een handje met gezonde en lekkere recepten.

Meer lezen?