Asperges bewaren

Het asperge seizoen is weer geopend! Dan wil je natuurlijk maar wat graag weten hoe lang je dit witte goud kan bewaren. Zodat je in de wintermaanden ook van deze eerlijke groente kan genieten. Wij delen alle tips met je!

Hoe lang kan ik asperges bewaren? 

  • Verse, witte asperges kun je het beste binnen 3 a 4 dagen bereiden. Maar je kan ze 5 tot 7 dagen in de koelkast bewaren. Rol ze in een vochtige theedoek, want ze zijn gevoelig voor uitdroging!

  • Groene asperges bewaar je in een open zak in de koelkast. Deze kan je dan zo’n 4 a 5 dagen bewaren.

  • Verpakte asperges kunnen iets langer bewaard worden, zo’n 7 dagen.

  • Gekookte asperges kun je ca. 1 dag bewaren in het afgekoelde kookvocht, in de koelkast.

Kunnen asperges in de vriezer? 

Ja, je kan asperges invriezen. Schil de asperges en snij de onderkant van de steel af. Bewaar ze in een vershoudbakje in de vriezer. Zo kun je asperges tot zo’n 4 tot 6 maanden bewaren. Wanneer je ze wil gebruiken hoef je de asperges niet te ontdooien, maar kan je ze meteen in een pan kokend water doen. Tip! De schillen kun je ook invriezen om bijv. aspergesoep of -saus van te maken.

Hoe kun je asperges testen op versheid? 

Of een asperge vers is, kun je als eerste zien aan de mooie glans van de stengel en of het snijvlak aan de onderkant van de asperge niet is uitgedroogd. De versheid van asperges kun je eenvoudig controleren door twee asperges kruislings tegen elkaar te wrijven. Verse asperges geven dan een piepend geluid.

 Asperges koken, grillen en schaven

Video 

Meer lezen?

Bladeren van kool

Lentegroente- en fruit

De lente betekent veel lekkere groente- en fruitsoorten. Neem bijvoorbeeld asperges en rabarber. Lees meer over de groente- en fruitsoorten uit de lente en hoe jij de lente in de keuken kan halen!

Lees meer
Smoothies gezonde tussendoortjes

5x tips voor een gezonde snack

Je hoofd denkt: pak een lekker koekje of een stuk chocolade maar je verstand zegt dat je voor wat gezonds moet kiezen. Maar wat zijn nu gezonde tussendoortjes? We delen ze met je!

Bekijk gezonde snacks
verschillende gezonde recepten

Gezond weekmenu

Hoe meer groente je eet, hoe beter het is voor je gezondheid. Daarom dagen we je uit om 400 gram groente per dag te eten. Wedden dat dat je gaat lukken?

Bekijk gezond weekmenu