Vergeten groenten. Wat is het nu precies?

Vergeten groenten werden vroeger veel gegeten. Denk aan pastinaak, koolrabi en andere knollen en wortels. Door de opkomst van andere soorten groenten zijn ze langzaamaan 'vergeten'. Maar gelukkig worden ze weer bekender. Eet je mee?

Welke vergeten groenten zijn er?

Op de vergeten groenten lijst staat sowieso pastinaak, koolrabi en schorseneren. Maar Moeder Natuur heeft nog meer knollen en wortels die je als vergeten groenten kunt beschouwen. Hierbij onze top 10:

  • Pastinaak
  • Koolrabi
  • Schorseneren
  • Aardperen
  • Mierikswortel
  • Rettich of rammenas
  • Knolraap
  • Koolraap
  • Snijbiet
  • Palmkool

Wat zijn vergeten groenten?

Bij vergeten groenten draait het kortgezegd om groenterassen uit het verleden. Groenten die tientallen jaren terug op het bord lagen van je overgrootouders, maar die we tegenwoordig niet meer of niet meer zo snel eten. En dat is eigenlijk zonde. Want vergeten groenten zijn smaakvol en op verschillende manieren klaar te maken. Ook willen mensen vaker volgens het seizoen eten. Het eten van vergeten groenten past daar goed bij.

Waar koop ik vergeten groenten?

In onze winkels kun je verschillende soorten vergeten groenten kopen. Doe je liever online je boodschappen? Ook in onze webwinkel verkopen we groentehelden uit het verleden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet. Bekijk alle soorten vergeten groenten.

Welk vlees bij vergeten groenten?

Serveer geroosterde vergeten groenten bij mooie stukken vlees als entrecote, ossenhaas en wild. Maar je kunt ook een puree maken van pastinaak, tijm en knoflook. Deze variant op aardappelpuree kun je bij veel vleesgerechten serveren. Bijvoorbeeld bavette en rib-eye.

Meer lezen?

Kweepeer opengesneden en heel

Terug van weggeweest: de kweepeer

Een tijd lang is de kweepeer in ons land uit beeld geweest, maar inmiddels is deze vrucht weer hard op weg om een plekje in de Nederlandse keukens te heroveren. Lees alles over kweepeer!

Lees alles over kweepeer
Kopje gemberthee met citroen

Waarom je iedere dag gemberthee wil drinken

Gemberthee in een restaurant, café, op je werk of lekker thuis op de bank: eigenlijk is gemberthee niet meer weg te denken. Ontdek de voordelen van dit lekkere drankje.

Lees meer over gemberthee
Bladeren van kool

Gezonde groentesoorten

Niet iedere groentesoort is hetzelfde. Leer de verschillen in voedingsstoffen kennen middels onze top 5 van favoriete gezonde groentesoorten!

Lees meer over gezonde groentesoorten