Populaire goede voornemens (en hoe je ze wél vol kan houden)

Als het einde van het jaar in zicht is, kijken veel mensen even terug op het oude jaar. Wat ging er goed en wat kan misschien beter. Het ideale moment om na te denken over goede voornemens. Een nieuw jaar betekent tenslotte weer een frisse start! Ben je benieuwd welke goede voornemens het meest voorkomen? Wij delen de top-5 van de meest populaire goede voornemens en hoe je ze wél vol kan houden.

Beter en gezonder eten

Ieder jaar is met stip op nummer 1 het goede voornemen om af te vallen. Na de feestdagen is natuurlijk een perfect moment om hier mee te beginnen. Afvallen kan enerzijds door gezonder te eten en anderzijds door meer te sporten. Nóg beter is een combinatie van de twee: gezonder eten en meer sporten. Maar het is soms lastig om dit goede voornemen vol te houden. Een tip kan daarom zijn om een afspraak met jezelf te maken. Ben je vandaag om 5 uur klaar met je laatste meeting? Dan ga je daarna lekker een rondje hardlopen. Ook goed om te onthouden: loop niet te hard van stapel maar doe rustig aan.

Lees meer over Gezond & fit

Stoppen met roken en minder drinken

Het is niks nieuws dat roken gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Datzelfde geldt voor het drinken van alcohol. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten die deze gewoontes met zich meebrengen. Ook al was de horeca de afgelopen periode grotendeels dicht en heb je misschien minder alcohol gedronken, het nieuwe jaar voor heel veel mensen dé kans om een gezonde start te maken. Een goede tip is om te beginnen met Dry January. We helpen je graag op weg met overheerlijke alcohol vrije drankjes. Zoek vrienden en familie die ook meedoen met Dry January en organiseer een gezellige (alcoholvrije) borrel!

Beter omgaan met geld

Minder uitgeven, meer sparen en beter je geld besteden. We willen het allemaal, maar het kan behoorlijk lastig zijn. Om hiermee goed van start te gaan, hebben wij een aantal handige tips waar je direct mee kan beginnen.

Lees alles over besparen

Meer tijd besteden aan familie en vrienden

Een druk leven maar ook onverwachte omstandigheden zoals de coronamaatregelen hebben ervoor gezorgd dat we onze familie en vrienden minder vaak hebben gezien dan we zouden willen. Het is daarom ook niet vreemd dat veel mensen in het nieuwe jaar meer tijd willen vrijmaken voor familie en vrienden. Geniet daarom van de kleine momenten met de mensen die je liefhebt. Wat dacht je van gezellig thuis uiteten of knutselen met de kleintjes?

Relaxter leven

Afgelopen jaar was door Corona voor iedereen anders dan anders wat kan zorgen voor veel stress. Als je veel stress hebt in je leven, is het belangrijk om af en toe even op adem te komen. Veel mensen willen dan ook minder stress en meer rust in het nieuwe jaar. Dat kan voor iedereen anders zijn. De bovengenoemde voornemens kunnen allemaal zorgen voor meer rust. Tegenwoordig vinden ook steeds mensen hun rust door een duurzame levensstijl. Hoe ziet jouw leven er in 2022 uit?

Meer lezen?

Dry january

Dry January 2022: Vijf handige tips

We helpen je graag op weg met handige tips om Dry January stuk makkelijker en 'leuker' te maken.

Naar handige tips
Hoe doe je betaalbaar boodschappen?

8 tips om goedkoop boodschappen te doen

Goedkoop boodschappen doen kan best lastig zijn. Ze kunnen wekelijks een behoorlijke hap uit je budget nemen. 8 tips om dit gemakkelijker voor je te maken!

Lees de tips
Groene smoothiebowl met mango

Duurzamer eten doe je zo!

Door duurzamer te eten, met duurzame producten of op duurzame manier, kan je jouw afdruk op de aarde (de impact op het milieu) verkleinen. Wij hebben 6 duurzame eettips voor je op een rij gezet!

Lees meer over duurzaam eten