Dé acht meest populaire cocktails

Dat cocktails een feestje in je glas zijn, dat is een ding dat zeker is. Alleen welke soorten cocktails zijn er nou eigenlijk allemaal? Het aantal cocktails is enorm, maar we proberen je hier een eindje op weg te helpen. We hebben de acht meest bekende cocktails op een rijtje gezet. Staat jouw (nieuwe) favoriete cocktail ertussen?

1. Mojito

Deze cocktail is je misschien al bekend. De mojito komt uit Cuba en is, hoe kan het ook anders, gemaakt met rum. Verder bevat een mojito bruiswater, limoensap, muntblaadjes, rietsuiker en ijs. Een heerlijke verfrissende cocktail en niet meer weg te denken van de kaart.

2. Cosmopolitan

De Cosmopolitan is een cocktail van vodka met citroensmaak, cranberrysap, sinaasappellikeur, ook wel Triple Sec, en limoensap. Deze cocktail is altijd te herkennen aan de lichtroze kleur en een schijfje limoen. Begin gelijk met dit heerlijke recept.

3. Gin tonic

De gin tonic, G&T, is een échte Briste klassieker. Deze topper bestaat uiteraard uit gin en tonic, maar ook limoen en ijsblokjes mogen niet ontbreken. De uitdaging bij een gin en tonic zijn de verhoudingen. Meestal wordt er anderhalf tot twee keer zoveel tonic toegevoegd. Er zijn ook ontelbaar veel varianten als gin-tonic. Zo kan je bijvoorbeeld voor een kruidige GT gaan of juist de zoete kant op.

4. Moscow mule

Een welbekende cocktail in een iconische, koperen beker. De Moscow mule is gek genoeg bedacht in de Verenigde Staten en niet in Rusland. Wodka en gemberbier, ginger beer, zijn de basis voor deze drink. Ook deze cocktail is pas compleet met ijs en wat limoenschijfjes. Klaar om te beginnen? Bekijk dit recept dan eens.

5. Espresso martini

Ook de espresso martini zet je op het verkeerde been. Deze cocktail bevat namelijk helemaal geen martini! Maar gelukkig wel een espresso. Verder zit er in deze cocktail koffielikeur, suikersiroop en wodka. Een klassieker die het zeer goed doet na een zware maaltijd, maar misschien niet al te laat op de avond.

6. Margarita

Tequilla liefhebbers opgelet! Deze cocktail bevat namelijk tequilla als basis. Verder wordt en limoensap en triple sec, bijvoorbeeld Cointreau, gebruikt. De oorsprong van deze cocktail is niet geheel duidelijk, maar de margarita zorgt zeker voor een Mexicaans sfeertje. Vergeet de rand van het glas niet in het zout te dippen voordat je de margarita inschenkt. Chin chin!

7. Long island iced tea

Ook de long island iced tea zet je op het verkeerde been. Deze cocktail bevat namelijk geen iced tea. Wel enorm veel andere soorten drankjes. Het verhaal gaat dat een vrouw stiekem van alle flessen drank bij elkaar goot en dit als drankje, de huidige long island, dronk. Deze cocktail bevat namelijk, houd je vast, wodka, gin, tequila, triple sec en rum! Verder wordt het glas aangevuld met cola, suikersiroop en limoensap. Durf jij 'm te maken, hier vind je ons recept.

8. Old fashioned

De meest verkochte cocktail ter wereld is de old fashioned. Wellicht is dit toch de eerste keer dat je deze cocktail voorbij ziet komen. Deze cocktail bevat bourbon, suikersiroop, bitter, sinaasappelschil en een groot ijsblokje. Bij deze cocktail zijn de ingrediënten en de bereiding enorm belangrijk voor smaak. Laat je kunsten maar zien met dit recept.

Maak je eigen cocktail

Begin eens met:

Meer lezen?

Buiten eten: tips en tricks

Handige tips voor buiten eten

Niks is lekkerder dan op een warme zomerdag buiten eten. We geven je graag een paar handige tips voor tijdens het buiten eten met een vleugje inspiratie voor overheerlijke recepten.

Bekijk de tips
Verschillende biertjes in fles en glas

8x de lekkerste biersoorten

Pils is het meest gedronken bier in Nederland. Maar naast het ‘gewone’ pilsje zijn er ook nog een heleboel andere biersoorten.

Lees meer over biersoorten
Picknick boodschappenlijstje

Picknicken: alles wat je nodig hebt

Als het zonnetje schijnt, zijn we allemaal graag buiten.Bij lekker weer kan een gezellige picknick niet ontbreken. Maar wat neem je eigenlijk mee? Maak makkelijk een picknick boodschappenlijstje.

Lees meer over het picknick boodschappenlijstje