5 unieke menu's om thuis uit eten te gaan

Uit eten betekent voor velen verwennerij, gezelligheid en verbinding met gezelschap. Daarnaast eet je vaak anders dan dat je thuis doet. Maar ook thuis kan je een gevoel van uiteten creëren! Maak het gezellig met kaarslicht, nodig een klein gezelschap uit en eet net even anders dan dat je normaal gesproken doet. Met onderstaande 3 gangen diners voor thuis kan je nét doen alsof je in een restaurant zit.

Menu 1: romantisch diner voor 2

Een diner voor 2, daar is de Italiaanse keuken heel geschikt voor. Beginnend met een aperitivo en een uitgebreide borrelplank. Om daarna, samen met je partner én glas Italiaanse wijn, de keuken in te duiken voor zelfgemaakte ravioli. De afsluitende klassieker mag in dit romantisch menu voor thuis niet ontbreken. Samen uit een heerlijke bak tiramisu lepelen. Mmm... romantisch thuis uit eten.

Menu 2: vegetarisch diner voor thuis

Of je nu zelf vegetarisch eet, je gasten of dat je je gezin wilt overtuigen om iets vaker vegetarisch te eten, dit menu zal iedereen verrassen. Drie luxe vegetarische gerechten, door jou bereid. Met de aardse smaken van pompoen en champignon passen deze gangen perfect bij elkaar. Reken maar: niemand zal het vlees missen! Probeer je dit vegetarisch diner voor thuis?

Menu 3: voor het hele gezin

Samen in de keuken kokkerellen maakt het een stuk gezellig (of chaotischer, maar hé, gezelligheid boven alles). Deze 3 gerechten zijn leuk om met kinderen te maken en nóg leuker om samen op te eten. Moet je je kinderen nog een beetje enthousiast maken? Bekijk dan de Allerhande Kids omgeving om ze het lekkers alvast te laten zien. Zo wordt thuis uit eten zeker een succes!

Menu 4: koken als een chefkok

Ben jij al een aardige chefkok en heb je zin in een uitdagender menu? Of wil je je gasten in het zonnetje zetten met een chique diner? Dan zit je met deze gerechten, gemaakt door chefkoks, in de goede richting.

Menu 5: verrassingsmenu bij je favoriete restaurant

Het voordeel van uit eten gaan is ook dat je juist een keer niet zelf in de keuken hoeft te staan. Ondanks dat we op dit moment niet naar ze toe kunnen, hebben veel restaurants wel een menu die je kan afhalen. Thuis warm je alles op en je zet het zo op tafel. Dim het licht en maak het thuis extra gezellig met kaarsjes en een echte dinersetting. Verwennerij voor jezelf én je helpt de horeca in deze gekke tijd. Win-win!

Meer lezen?

Gourmetten met Kerst

Wat heb je allemaal nodig voor gourmetten?

Het is een hele klus om niets te vergeten wanneer je gaat gourmetten. Geen nood, wij helpen graag met een overzichtelijk gourmet boodschappenlijstje.

Bekijk tips voor je gourmetboodschappelijst
De acht meest populaire cocktails

10x meest populaire cocktails

Hoeveel cocktailsoorten ken jij eigenlijk al? We helpen je graag op weg met de tien meest bekende cocktails en daarbij ook nog eens recepten om zelf aan de slag te gaan.

Bekijk de soorten cocktails

De top 5 populaire wijnsoorten op een rij

Er zijn veel wijnsoorten en als beginnende wijndrinker kan je soms weleens verdwalen in de keuze. Daarom vind je hieronder een top 5 van populaire en meest bekende rode en witte wijnsoorten.

Lees meer over wijnsoorten