5 unieke menu's om thuis uit eten te gaan

Uit eten betekent voor velen verwennerij, gezelligheid en verbinding met gezelschap. Daarnaast eet je vaak anders dan dat je thuis doet. Maar ook thuis kan je een gevoel van uit eten creëren! Maak het gezellig met kaarslicht, nodig een klein gezelschap uit en eet nét even anders dan dat je normaal gesproken doet. Met onderstaande 3 gangen diners voor thuis kan je net doen alsof je in een restaurant zit.

Menu 1: romantisch diner voor 2

Een diner voor 2, daar is de Italiaanse keuken heel geschikt voor. Beginnend met een aperitivo en een uitgebreide borrelplank. Om daarna, samen met je partner én een glas Italiaanse wijn, de keuken in te duiken voor zelfgemaakte ravioli. In een romantisch menu voor thuis mag een klassieke afsluiter niet ontbreken. Samen uit een heerlijke bak tiramisu lepelen. Mmm... romantisch thuis uit eten was nog nooit zo makkelijk.

Menu 2: vegetarisch diner voor thuis

Of je nu zelf vegetarisch eet, je gasten vegetarisch zijn of wanneer je gewoon iets nieuws wilt proberen: dit menu zal iedereen verrassen. Drie luxe vegetarische gerechten, speciaal door jou bereid. Met de aardse smaken van pompoen en champignon passen deze gangen perfect bij elkaar. Reken maar: niemand zal het vlees missen! Probeer je dit vegetarische diner voor thuis?

Menu 3: voor het hele gezin

Samen in de keuken kokkerellen maakt het een stuk gezelliger (of chaotischer, maar hé, gezelligheid boven alles). Deze 3 gerechten zijn leuk om met kinderen te maken en nóg leuker om samen op te eten. De voorpret kan beginnen als ze zelf iets mogen kiezen uit de Allerhande Kids, natuurlijk met een beetje sturing van de chef. Zo wordt thuis uit eten zeker een succes!

Menu 4: koken als een chefkok

Ben jij al een aardige chefkok en heb je zin in een uitdagender menu? Of wil je je gasten in het zonnetje zetten met een chic diner? Dan zit je met deze gerechten, gemaakt door chefkoks, in de goede richting.

Meer lezen?

10x tips om je bord mooi op te maken

Verschillende kleuren, vormen en smaken op je bord combineren: dat is de kern voor het mooi opmaken van je bord. Wedden dat je met deze 10 makkelijke tips al een heel eind komt?

Maak je bord restaurantwaardig
De acht meest populaire cocktails

10x meest populaire cocktails

Hoeveel cocktailsoorten ken jij eigenlijk al? We helpen je graag op weg met de tien meest bekende cocktails en daarbij ook nog eens recepten om zelf aan de slag te gaan.

Bekijk de soorten cocktails

De top 5 populaire wijnsoorten op een rij

Er zijn veel wijnsoorten en als beginnende wijndrinker kan je soms weleens verdwalen in de keuze. Daarom vind je hieronder een top 5 van populaire en meest bekende rode en witte wijnsoorten.

Lees meer over wijnsoorten