Koopzegels sparen

Hoe werkt Koopzegels sparen?

Bij elke euro die je aan boodschappen uitgeeft kan je een AH koopzegel kopen voor 10 cent. Je spaart bij je boodschappen in de winkel maar ook bij je online bestellingen. Heb je er 490 bij elkaar gespaard? Dan heb je een vol Koopzegelboekje ter waarde van 49 euro. Lever dit vervolgens in bij jouw AH winkel en krijg 52 euro contant uitbetaald. Je krijgt dan 3 euro extra per vol zegelboekje. Dus 6% rendement!

Hoe kan ik meedoen aan Koopzegels sparen?

Koopzegels sparen doe je digitaal met de AH app en je geactiveerde Bonuskaart.

Activeer Koopzegels sparen in de AH app door op de homepagina op Koopzegels te klikken. Volg de stappen en doe mee!

Let wel; je hebt een ah.nl profiel (met een geactiveerde Bonuskaart) nodig om mee te kunnen sparen voor Koopzegels.

Op onze Koopzegelspagina leggen we het uit met speciale video's. Je vindt hier ook de algemene voorwaarden voor Koopzegels sparen.

Kan ik ook Koopzegels sparen bij mijn online boodschappen?

Jazeker! Je spaart ook Koopzegels bij je online bestellingen. Het wordt automatisch bijgeschreven nadat je hebt afgerekend bij de bezorger.

Hoe kan ik mijn gespaarde Koopzegels uit laten betalen?

Je laat je gespaarde Koopzegels contant of via retourpinnen uitbetalen in de winkel bij de servicebalie of je kan het verrekenen met je boodschappen aan de kassa. Aan de zelfscankassa krijg je geen geld terug. Daarom moet het aankoopbedrag van je boodschappen daar hoger zijn dan 52,- Euro.


Op je overzichtspagina van je Koopzegels, vind je de knop: "Koopzegels uitbetalen". Als je deze knop aanklikt, krijg je je unieke code te zien. Dit werkt ook zonder internetverbinding. De code geef je aan de cassiere of vul je in bij de zelfscankassa. De code wordt telkens ververst, je kunt dus geen screenshot van de code maken en de foto meenemen naar de winkel. Je hebt je telefoon echt nodig bij het uitbetalen, vergeet 'm dus niet mee te nemen.

Je kan maximaal 3 volle Koopzegelboekjes per keer contant uit laten betalen in verband met beperkte hoeveelheid geld in de kassalades. Bij retourpinnen kun je maximaal 10 volle Koopzegelboekjes uit laten betalen.

Is je Koopzegelboekje niet helemaal vol, maar wil je het toch al uit laten betalen? Dat kan! Tot 255 zegels heb je geen extra rendement, maar krijg je gewoon 25.50 euro. Vanaf 255 zegels tot 490 zegels ontvang je 50 cent extra.

Kan ik mijn online boodschappen ook betalen met Koopzegelboekjes?

Nee, dat kan niet. Je kan Koopzegels alleen contant of via retourpinnen in de winkel laten uitbetalen (maximaal 10 per dag) of laten verrekenen met de boodschappen die je doet in de winkel.

Kan ik mijn saldo Koopzegels ook op de website inzien?

Het is echt een spaarprogramma waar je aan mee kan doen via de AH app. Je ziet je saldo Koopzegels daarom ook alleen in de AH app terug.

Ik ben mijn Bonuskaart kwijt, wat nu?

In dit geval kan je het beste een nieuwe Bonuskaart opvragen via Klantenkaarten op jouw 'Mijn profiel' pagina. Klik op 'bewerk Bonuskaart' -> 'maak een nieuwe online Bonuskaart. Zo heb je jouw Bonuskaart altijd bij je, digitaal in de AH app.

Uiteraard kan je ook een nieuwe Bonuskaart ophalen in de winkel en je huidige Bonuskaartnummer vervangen met het nieuwe Bonuskaartnummer via Klantenkaarten in je AH profiel.

Meet een Bonuskaart kan de vinder niet bij jouw account en dus ook niet bij jouw Koopzegels. Geen zorgen. Maar om door te kunnen sparen bij jouw boodschappen moet je 'm wel even vervangen.

Kan ik samen met mijn partner of ander familielid digitaal Koopzegels sparen?

Koopzegels sparen is persoonlijk en je spaart via je eigen ah.nl profiel en je daaraan gekoppelde Bonuskaart. Sommige mensen hebben hun AH profiel gekoppeld, zodat ze bijvoorbeeld de Bonusbox aanbiedingen van elkaar kunnen inzien. Het digitaal sparen is echter niet inzichtelijk bij een gekoppelde Bonuskaart / AH profiel en is dus ook niet te verzilveren In dit geval.

Ik ben mijn mobiele telefoon kwijtgeraakt, wat moet ik doen om m'n Koopzegels veilig te stellen.

We raden je aan om in je ah profiel direct je wachtwoord te wijzigen. Zo kan de vinder sowieso niet meer bij jouw Koopzegels in de AH app, omdat diegene opnieuw zou moeten inloggen. Die kent jouw nieuwe wachtwoord dan niet. Ook hebben we nu je Profiel extra beveiligd met een 2e stap waarin we om een controlecode vragen die je via je e-mail of sms ontvangt.

Ik wil stoppen of even pauzeren met Koopzegels sparen, kan dat?

Dat kan zeker.

Om het sparen te pauzen ga je naar je Koopzegelspagina in de app en klik je op de 3 stipjes rechts bovenin en je kiest voor 'pauzeren'. Ben je na een tijdje weer klaar om te gaan sparen? Dan volg je dezelfde stappen en klik je nu op 'Koopzegels hervatten'.

Wil je toch echt stoppen met sparen? Dat kan alleen als je saldo op 0,- staat. Dus laat eerst je Koopzegels uitbetalen in de winkel. Ga daarna naar je Koopzegelspagina in de app, klik op de 3 puntjes rechts bovenin en kies voor ‘Koopzegels stoppen’.

Mijn Koopzegels zijn niet bijgeschreven. Wat nu?

Het gebeurt weleens dat je Koopzegels niet bijgeschreven zijn, vanwege bijvoorbeeld een netwerkstoring. In dit geval zie je de Koopzegels ook niet op je kassabon of factuur staan. Dan heb je er ook niet voor betaald.

Ook kan er soms een vertraging zijn met het verwerken van de Koopzegels in de app.

Zijn je Koopzegels 1 dag na winkelbezoek nog niet bijgeschreven, terwijl ze wel op de kassabon staan? Ga dan even bij de winkel langs.


Zijn je zegels niet bijgeschreven bij je online bestelling, terwijl ze op je factuur staan? Wacht dan nog even 5 werkdagen. Zijn de zegels dan nog niet bijgeschreven? Neem dan contact op met onze klantenservice via één van de contactmogelijkheden onderaan deze pagina.

Kan ik de fysieke Koopzegelboekjes nog inleveren?

Ja, dat kan nog steeds, alleen kan dit niet contant uitbetaald worden. Deze kunnen ook na 31 december 2020 nog zeker 5 jaar worden ingeleverd bij de servicebalie. Niet aan de gewone kassa of bij de zelfscankassa.

Waar kan ik de algemene voorwaarden nalezen?

Die kan je nalezen op onze informatiepagina over Koopzegels, helemaal onderaan.

Koopzegels

Praat met AH