Zelfscannen en betalen

Hoe werkt zelfscannen in de winkel?


Zelfscannen kan je met de handscanner, met de AH App op je mobiel of bij de zelfscankassa doen. Wat je ook kiest, je doet je boodschappen veilig, makkelijk en overzichtelijk.

Scannen met de handscanner in de winkel

Dit start je door het scannen van je Bonuskaart bij het zelfscanmeubel. Nadat je dit hebt gedaan zal er een handscanner op lichten en kan je beginnen.

Scannen met je mobiele telefoon

Maak in de winkel verbinding met het gratis Wi-Fi netwerk 'Albert Heijn' en accepteer de voorwaarden, anders werkt het niet.

Start de AH app en klik op ‘start zelfscannen’ en al je boodschappen.

Kies ‘betalen’ op je mobiel en een barcode verschijnt op je scherm. Scan deze barcode bij een zelfscan kassa en betaal met je bankpas.

Je kunt ook nog even zien hoe dit werkt in de handige video's op onze speciale pagina over zelfscannen.

Let op: krijg je een melding dat je bonuskaart is geblokkeerd? Geen nood, in elke winkel met een zelfscan kan je bij de medewerker bij de kassa's je kaart laten deblokkeren.

Hoe kan ik betalen in de winkel?

We vragen op dit moment al onze klanten om zoveel mogelijk met pin te betalen om hand-op-handcontact te voorkomen. Als je echt niet kan pinnen, kun je altijd nog contant betalen. We vragen je het contante geld op het betaalplateau te leggen zodat er geen hand-op-handcontact hoeft plaats te vinden.


Betalen met creditcard

In sommige winkels kan je met je creditcard of buitenlandse pre-paid debetkaart betalen: de winkels op Schiphol, veel stationswinkels, de winkel achter het paleis op de Dam in Amsterdam en de winkel aan de Weteringschans in Amsterdam. Bij alle andere winkels kan dit niet.

Heb je een buitenlandse bankpas met het Maestro logo of het V-Pay logo? Met deze pas kan je wel bij al onze winkels afrekenen.

Betalen met VVV-bon of Irischeque

Het is niet mogelijk om met deze bonnen te betalen. Betalen met de AH Cadeaukaart kan overigens wel altijd in al onze winkels, dus ook in onze AH to Go's.

Waar en tot wanneer kan ik een statiegeldbon inleveren?

Heb je lege flessen ingeleverd, dan kan je de bon bij de kassa van jouw winkel inleveren.


Ben je de bon vergeten in te leveren, dan heb je nog 5 jaar om dit te doen. Hierna vervalt de waarde van de bon.
Dit kan ook bij een andere AH dan waar je normaal komt, maar dan alleen bij de servicebalie. Het kan niet in een AH to go.

Kan ik een nieuwe kassabon krijgen als ik deze kwijt ben?

Als je je aankoop binnen de afgelopen 13 weken deed en je Bonuskaart is gescand, dan kan je bij de servicebalie van jouw Albert Heijn een nieuwe bon krijgen.
Weet je dat je niet per se een kassabon nodig hebt bij AH? Wij hebben een onvoorwaardelijke kwaliteitsgarantie.

Praat met AH